Over mij

Lisette Sillessen

Ik ben sinds 1997 werkzaam in het basisonderwijs. In mijn beginjaren als leerkracht heb ik mij gespecialiseerd in de extra begeleiding van kinderen door middel van de specialisaties “gespecialiseerde groepsleerkracht” (SBO-leerkracht) en “Remedial Teaching. Sinds die tijd sta ik met veel liefde, passie en enthousiasme voor de klas en tussen de kinderen.

De passie voor het begeleiden is voor mij de aanleiding geweest om in 2014 de opleiding “Coach Practitioner” te volgen. Hierna ben ik mij verder gaan specialiseren als Kindercoach omdat met name het coachen van kinderen en jong volwassenen mij ontzettend veel voldoening geeft. Daarnaast heb ik de opleiding tot Gezinscoach gevolgd omdat uw kind nu eenmaal deel uit maakt van het gezinssysteem. Dit is namelijk van grote invloed op de ontwikkeling van uw kind.

De sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen heeft mij altijd aangetrokken. Ik vind het ontzettend belangrijk dat een kind zich gehoord voelt en goed in zijn of haar vel zit. Helaas zie ik in de praktijk steeds meer kinderen vastlopen en worstelen met hun emoties. Boos, Bang, Blij en Bedroefd, het zijn de 4 B’s die horen bij het leven, maar het is zo ontzettend belangrijk dat ze in evenwicht zijn. Tijdens het begeleiden van uw kind  besteed ik hier dan ook veel aandacht aan. Op deze manier lever ik mijn bijdrage aan het welbevinden van uw kind, want niets is fijner dan een kind in zijn kracht te zien.

“Alles wat je aandacht geeft groeit.”