Hooggevoeligheid & Nieuwetijdskinderen

Kinderen die hooggevoelig zijn, reageren meer dan gemiddeld op indrukken en prikkels. Ze merken meer signalen en details op dan andere kinderen. Zij raken letterlijk overprikkeld door een teveel aan (sterke) prikkels. Hierdoor  reageren ze doorgaans heel druk of juist heel rustig. Vaak leggen ze zichzelf hele hoge eisen op. Als twee mensen even verderop een gesprek aan het voeren zijn, hebben deze kinderen vaak het gevoel dat er negatief over hem of haar gesproken wordt.
Nieuwetijdskinderen zijn heel gevoelig en leven vanuit hun intuïtie. Ze pikken de sfeer in een ruimte en stemmingen van mensen op en reageren daarop. Ze hebben moeite om zich staande te houden in een rationele omgeving en kunnen in reactie daarop heftige gedrag vertonen. Ze passen zich moeilijk aan en komen vaak over als rebels, ‘anders’ of eigenzinnig. Het zijn gevoelsmensen die vaak erg creatief zijn. Hooggevoelige kinderen met een sterke wil.

Tijdens de coaching leer ik deze kinderen en pubers om met hun gevoeligheid om te gaan. Dat ze goed zijn zoals ze zijn, dat het juist heel mooi is. Het is voor een kind belangrijk om te weten waarom hij/ zij anders is dan anderen. Dat ze weten waarom ze anders reageren dan anderen. Door ze te laten weten dat ze goed zijn zoals ze zijn. Ze in hun kracht te zetten, krijgen ze meer zelfvertrouwen. Daarnaast geef ik handvatten om anders te reageren op bepaalde situaties.